„RAZVOJ MEDICINSKE NAUKE U SRPSKOJ NEĆE STATI“ Šeranić otvorio 13. simpozijum Udruženja hirurga u Foči

MINISTAR zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić danas je u Foči otvorio 13. simpozijum Udruženja hirurga Republike Srpske i Hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva iz Srbije sa međunarodnim učešćem.

Uz želje za uspješan rad ovog eminentnog trodnevnog naučnog skupa, Šeranić je naglasio da razvoj medicinske nauke u Srpskoj neće stati zahvaljujući i ovakvim naučnim skupovima i inovativnom i predanom radu vrhunskih ljekara u svim oblastima medicine.

On je čestitao organizatorima, Univerzitetskoj bolnici Foča i Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu za predan i kontinuiran rad u oblasti unapređenja medicinske nauke, posebno hirurških grana.

Hirurzi u ovim teškim trenucima nisu stali i svoj posao su u vrijeme pandemije virusa korona obavljali profesionalno i časno – istakao je Šeranić.

Šeranić je zahvalio svim ljekarima i medicinskom osoblju za saradnju sa resornim ministarstvom, sve u intersu građana Reublike Srpske.

Direktor Univerzitetske bolnice u Foči Radmilo Marić zahvalio je Šeraniću za veliku i iskrenu podršku razvoju i opremanju ove renomirane zdravstvene ustanove, te učesnicima simpozijuma, vrhunskim hirurzima, poželjevši im dobrodošlicu i uspješan rad.

Predsjednik hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva iz Beograda Srbislav Knežević naglasio je značaj ovog skupa i podsjetio na sve dosadašnje učesnike simpozijuma, koji više nisu među živima i kojima su prisutni odali poštu minutom ćutanja.

Prodekan za nastavu Irena Mladenović u ime Medicinskog fakulteta, njegovih profesora i studenata, pozdravila je učesnike i goste simpozijum i upoznala ih o rezultatima rada ove visokoškolske ustanove.

Prema njenim riječima, vrhunski rezultati, kao i i visok nivo međunarodne saradnje studenata i profesora u oblasti medicine, postignuti su zahvaljujući i velikoj podršci Vlade Republike Srpske i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Članovi Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu upriličili su prigodan muzički program i izveli numere „Dušo moja“ Kemala Montena i „Emina“ Alekse Šantića, kao i popularnu pjesmu „Imam jednu želju“.

Nakon ove svečanosti, Šeranić je posjetio novu zgradu hirurgije i intenzivne njege Univerzitetske bolnice Foča koja je rekonstruisana i opremljena u okviru projekta „Modernizacija JZU Univerzitetske bolnice u Foči – rekonstrukcija, dogradnja centralnog objekta `B` i nabavka opreme“.

Planirano je i da Šeranić u 13.00 časova posjeti Dom zdravlja Čajniče povodom isporuke i puštanja u rad stacionarnog analognog RTG aparata vrijednosti 149.000 KM.

Ova oprema nabavljena je u okviru „Hitnog projekta kovid 19“ koji sprovodi Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

U okviru ove nabavke za zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj nabavljeni su i monitori za nadzor pacijenata, RTG i UZV aparati, mobilni CT sistem i injektor za CT.

 

 VIŠE INFORMACIJA MOŽETE DOBITI  OVDJE! 

 

You have Successfully Subscribed!