Poštovane kolege hirurzi, članovi upravnog odbora udruženja hirurga Republike Srpske.

Naše udruženje, ali i Gradiška i Republika Srpska izgubila je jednog vrsnog hirurga, dobrog prijatelja, ratnog druga, saborca, a porodica je izgubila muža, oca, sina…

Bio je veličanstven prijatelj, vrstan hirurg, smiren, postojan, predan svom poslu.

Nažalost bolest ne bira. Svoju poslednju bitku nije mogao da dobije i preselio se u vječnost. Nama, njegovim prijateljima ostaje uspomena, ali i obaveza da našeg Zoku nikad ne zaboravimo.

Komemoracija povodom smrti dr Zorana Azarića

Rođen je 7.novembra 1962. godine u Kozarcu, Opština Prijedor. Osnovnu školu je završio u Gornjim Podgradcima 1977. godine. Srednju medicinsku školu završava 1981. godine u Banjaluci.

Medicinski fakultet upisuje 1982. godine godine u Banjaluci i isti završava 1989. godine.Svoje prvo ljekarsko iskustvo stiče u u medicinskom centru Gradiška gde radi kao ljekar opšte prakse od 1990. godine.

Svoje hirurške početke počinje kao sekundarac 1993. godine u Opštoj bolnici Gradiška. Iste godine dobija specijalizaciju iz opšte hirurgije koju završava 1997. godine i nastavlja svoj rad kao specijalista opšte hirurgije u JZU bolnica Gradiška.

U više navrata obavljao je dužnost pomoćnika direktora za medicinska pitanja JZU bolnica Gradiška.Od 15.04.2016. godine obavlja dužnost načelnika za opštu hirurgiju.

U toku svog rada nastavio je stručno usavršavanje iz oblasti abdominalne hirurgije i laparoskopije.

Učesnik je brojnih seminara, kongresa, simpozijuma ne samo u Republici Srpskoj već i zemljama regiona.

Autor je i koautor nekoliko stručnih radova iz oblasti abdominalne hirurgije.

Dugogodišnji je član upravnog odbora udruženja hirurga Republike Srpske.

Učesnik je odbrambeo otadžbinskog rata.

Oženjen je i otac dvoje djece.

Komemoracija povodom smrti dr Zorana Azarića, biće održana u četvrtak 26.9.2024 godine u 12 časova u amfitetaru JZU bolnica Gradiška, a sahrana će biti obavljena istog dana na gradskom groblju u Brestovači u 15 časova.