Stručna predavanja iz oblasti minimalno invazivne hirurgije gornjeg gastrointestinalnog trakta, održana su na Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske, gdje je prisustvovalo više od 100 doktora sa UKC-a.

U dvodnevnoj radnoj posjeti UKC Republike Srpske borave prof. dr sc. med. Aleksandar Simić, specijalista opšte hirurgije, zamjenik direktora Klinike za digestivnu hirurgiju (I hirurške klinike) i šef Katedre za hirurgiju i anesteziologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i doc. dr sc. med. Ognjan Skrobić, specijaliste opšte hirurgije i klinički asistent na Katedri hirurgije i anesteziologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Posljedica uzimanja lijekova može biti i rak jednjaka. Sama operacija zavisi od istih, a ona pomaže u sprečavanju daljih komplikacija, prouzrokovanih lijekovima – istakao je Simić u Јutarnjem programu RTRS-a.

Načelnik Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju UKC-a Srpske profesor dr Zoran Aleksić, kaže da je veoma važno dodatno edukovati hirurge.

– Važno je dodatno edukovati kadar. Neko ko želi da se bavi ovom problematikom, mora biti i posvećen tome – ističe Aleksić, te dodaje da uslovi i kadar za edukaciju postoje.

 

 VIŠE INFORMACIJA MOŽETE DOBITI  OVDJE! 

 

You have Successfully Subscribed!