Promocija knjige “Hirurgija sa anesteziologijom”

07. Juna je u Banskom dvoru u Banja Luci održana je promocija knjige “Hirurgija sa anesteziologijom” čiji su urednici prof. dr Aleksandar Simić, Ministarka zdravlja Srbije prof. dr Danica Grujičić i prof. dr Duško Spasovski, a ukupno je 254 autora.
Ovom prilikom generalni direktor UKC Republike Srpske je Ministarki zdravlja Srbije prof. dr Danici Grujičić i dekanu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Lazaru Davidoviću uručio Zahvalnicu za doprinos u razvoju UKC Republike Srpske, liječenje pacijenata i edukaciju kadra iz Republike Srpske.
Generalni direktor UKC Republike Srpske prof. dr Vlado Đajić se zahvalio kolegama iz Srbije na saradnji, kolegijalnosti, te razmjeni znanja, vještina i iskustava.
„Ovo je poseban dan za Banja Luku jer u posjeti imam Ministra zdravlja Srbije, dekana Medicinskog fakulteta (MF) Univerziteta u Beogradu, te dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci prof. dr Ranko Škrbić. Ovaj udžbenik s novim smjernicama, sveobuhvatan je, te jako koristan za hirurge, a samim time i za pacijente“, naglasio je prof. dr Đajić.
Prof. dr Aleksandar Simić istakao je da mu je čast što je promocija knjige upravo u Banskom dvoru u Banjaluci.
„Ovo je šesti udžbenik po redu koji je Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu od 1973.godine objavio. Ovo je veliki poduhvat, jer je obuhvaćena kompletna hirurgija s anestezijom, te je trajalo 3 godine da se knjiga napiše“, naglasio je prof. dr Simić.
Prof. dr Danica Grujičić naglasila je da je ovaj udžbenik od velikog značaja za medicinski kadar. „Medicina se brzo razvija, te smatram da je od velikog značaja da se na 3 godine izdaje knjiga što nije lako. Ponosimo se ovo knjigom jer je veliki trud i znanje uloženo u izdavanje ove knjige“, istakla je prof. dr Grujičić.

 

 VIŠE INFORMACIJA MOŽETE DOBITI  OVDJE! 

 

You have Successfully Subscribed!