BEOGRAD, SRBIJA, 19-21. APRIL 2023

TREĆI KONGRES UDRUŽENJA ENDOSKOPSKIH HIRURGA SRBIJE

Poštovane kolege,

Velika mi je čast i zadovoljstvo da Vas pozovem na Treći Kongres Udruženja endoskopskih hirurga Srbije, koji će se održati od 19. do 21. aprila 2023. godine u Beogradu, u hotelu Hyatt Regency pod pokroviteljstvom Evropskog Udruženja za Endoskopsku hirurgiju (EAES).

Od svog osnivanja Udruženje endoskopskih hirurga Srbije je posvećeno poboljšanju kvaliteta lečenja bolesnika u našoj zemlji prateći savremene trendove u oblasti gastrointestinalnih, endoskopskih i drugih minimalno invazivnih hirurških zahvata. Svi dosadašnji kongresi, simpozijumi i kursevi koje je organizovalo Udruženje doprineli su ubrzanom razvoju minimalno invazivne hirurgije u Srbiji i učinili je dostupnom sve većem broju bolesnika.

Iako je pandemija Covid-19 ograničila primenu minimalno invazivne hirurgije brojne studije i iskustva centara širom sveta su pokazale da je njena primena, uz poštovanje određenih mera, i u takvim uslovima moguća i bezbedna. Takođe, Covid-19 pandemija je u velikoj meri ograničila komunikaciju i razmenu iskustava hirurga koji se bave ovom oblašću.

Tema Trećeg Kongresa Minimalno invazivna hirurgija – gde laparoskopija susreće robotsku hirurgiju, pokazuje nameru Udruženja da kroz naučne i poster sesije, simpozijume i kurseve predstavi najnovija tehnološka dostignuća u oblasti minimalno invazivne hirurgije. Kao i na prethodnim kongresima minimalno invazivni hirurzi različitih specijalnosti, uključujući abdominalne, torakalne i pedijatrijske hirurge imaće priliku da predstave svoje rezultate u paralelnim sesijama. Predavanja eminentnih predavača iz inostranstva pružiće nam izvanrednu priliku da svoje znanje obogatimo najsavremenijim stavovima.

U ime organizacionog odbora koji će svim učesnicima obezbediti toplu dobrodošlicu i sadržajan društveni program još jednom Vas pozivam na razmenu iskustava i druženje.

Do skorog viđenja u Beogradu!

Doc. dr Danijel Galun
Predsednik Kongresa

ORGANIZACIONI ODBOR

Danijel Galun

Predsednik Kongresaoes

Miloš Bjelović

Predsednik UEHS

Srđan Mijatović

Generalni sekretar

POKROVITELJI KONGRESA

You have Successfully Subscribed!