U Bijeljini se okupilo više od 50 hirurga iz Republike Srpske

JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ Bijeljina bila domaćin velikog hirurškog skupa koji je okupio više od 50 hirurga iz cijele Republike Srpske.

JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ Bijeljina bila domaćin velikog hirurškog skupa koji je okupio više od 50 hirurga iz cijele Republike Srpske.

– JZU Bolnica “Sveti Vračevi”

Profesor dr Zlatko Maksimović, direktor Bolnice „Sveti Vračevi“ istakao je da znanje nema cijenu.
-Bijeljinska bolnica će uvijek podržavati ovakve i slične skupove, pogotovu kada je hirurgija u pitanju. Vjerujemo da ćemo poslije današnjeg dana nešto novo naučiti i da ćemo razmijeniti iskustva, a sve u cilju većeg stepena zadovoljstva korisnika naših usluga“, istakao je Maksimović.

Profesor dr Siniša Maksimović, specijalista opšte hirurgije i predsjednik Udruženja hirurga RS istakao je da im je veliko zadovoljstvo jer se današnjem skupu odazvao veliki broj hirurga.

-Naša ideja je bila da organizujemo ovaj sastanak i da uradimo pokazne operacije i da ih predstavimo našim kolegama hirurzima i  članovima Udruženja hirurga RS. Danas smo posebno počastvovani jer su sa nama dva doajena bijeljinske hirurgije od kojih smo mi učili hirurgiju i nadam se da ćemo tim primjerom pokazati da i mlađe kolege tako uče od nas“, kazao je Maksimović.

Docent dr Zoran Aleksić, predsjednik upravnog odbora Udruženja hirurga RS i načelnik Klinike za abdomenalnu hirurgiju u Univerzitetskom kliničkog centra RS kazao je da Udruženje hirurga RS pravi novi iskorak primjenom Laparaskopske operacije ventralnih kila eTEP metodom.

-Ova metoda će poslije pokazne operacije i predavanja biti primenjivana u našim bolnicama i to je cilj današnjeg sastanka. Ispred Upravnog odbora posebno bih se zahvalio našem današnjem domaćinu, direktoru Bolnice „Sveti Vračevi“ koji je obezbijedio prostor, uslove i prjateljski dočekao“, rekao je Aleksić.

Profesor dr Nenad Lalović, šef Katedre i hirurgije Medicinskog fakulteta Foča  zahvalio se Udruženju hirurga RS i menadžmentu bijeljinske bolnice na čelu sa prof. dr Zlatkom Maksimovićem na organizaciji današnjeg hirurškog skupa i istakao da je Laparaskopskaoperacija ventralnih kila eTEP metodom nova metoda u liječenju incizionih kila što predstavlja veliki napredak i iskorak za liječenje pacijenata na ovim prostorima.

Izvor: Semberija info

 

 VIŠE INFORMACIJA MOŽETE DOBITI  OVDJE! 

 

You have Successfully Subscribed!