Eminentni američki stručnjak dr Igor Milošević, specijalista opšte i robotski asistirane hirurgije iz bolnice St. Elizabeth Health Center iz Ohaja (SAD) je u višednevnoj posjeti UKC-u.

Eminentni američki stručnjak dr Igor Milošević, specijalista opšte i robotski asistirane hirurgije iz bolnice St. Elizabeth Health Center iz Ohaja (SAD) je u višednevnoj posjeti našoj ustanovi.

Nakon sastanka sa generalnim direktorom prof. dr Vladom Đajićem, obišao je operacione sale u kojima će zajedno sa hirurškim timom iz Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju na čelu sa dr Goranom Janjićem tokom naredna dva dana izvoditi minimalno invazivne laparoskopske zahvate. Dr Igor Milošević prilikom obilaska operacionog bloka nije krio oduševljenje opremljenošću hirurških sala u našoj ustanovi i uslovima u kojima se zahvati obavljaju.

Takođe, dr Milošević je danas održao predavanje iz oblasti minimalno invazivne hirurgije pod nazivom „Benefits of Minimally Invasive Surgery”. Ovoj stručnoj obuci prisustvovali su brojni ljekari iz naše ustanove, te opšti i abdominalni hirurzi iz opštih bolnica iz cijele Republike Srpske, a ona je ujedno predstavljala priliku za razmjenu iskustava i znanja iz ove oblasti.

 

 VIŠE INFORMACIJA MOŽETE DOBITI  OVDJE! 

 

You have Successfully Subscribed!